35 jaar Kousenboetiek Filou
Kousenboetiek Filou viert 35ste verjaardag

"Sophie Peers nodigt u vriendelijk uit op het openingsweekend van haar nieuwe zaak Filou, gelegen langs Het Pand 228 te 8790 Waregem." Zo begon de uitnodiging voor de officiële opening van Kousenboetiek Filou op vrijdag 20 januari 1989. En 35 jaar later staat Sophie nog steeds aan het roer van haar kousenboetiek.

Waar was u op vrijdag 20 januari 1989? Sophie Peers was alvast in Het Pand want toen opende haar Kousenboetiek Filou de deuren: "Al sinds dag 1 sta ik zelf in de zaak. Gelukkig stond mijn moeder lange tijd aan mijn zijde en kan ik nu rekenen op Nicoline in de winkel."

Die persoonlijke aanpak maakt van Kousenboetiek Filou ondertussen een regionale referentie. "Mensen uit de regio van Waregem vonden al snel hun weg naar ons kleine winkeltje van destijds, maar ondertussen verwelkomen we steevast klanten uit Kortrijk, Oudenaarde, Tielt, Sint-Martens-Latem", vertelt Sophie Peers trots.

Het ondernemersbloed stroomt door de aderen. Dat wil ook zeggen dat het werk nooit ophoudt. "Ironisch genoeg kan ik zaterdag zelf niet vieren in de winkel. We trekken naar een beurs in Parijs zodat we de nieuwste trends kunnen volgen. Dat is de enige manier om de kwaliteit in onze winkel te blijven garanderen", vertelt Sophie. "Vanaf maandag ontvangen we onze klanten met open armen en kunnen we herinneringen ophalen."

En daarom ligt er in de winkel een fotoboekje dat je meeneemt terug in de tijd. Een blik op Het Pand voor de renovatie, de eerste etalage van de kousenboetiek voor Waregem Koerse én  de reden achter de naam "Filou"... 

We zijn alvast verheugd dat Sophie in 2022 opnieuw voor Het Pand koos voor haar winkel. Gefeliciteerd met je 35ste verjaardag en veel succes gewenst voor de toekomst!